Usled obilnih padavina otpao plafon u Odeljenju suda u Staroj Pazovi


17.07.2016. godine, Stara Pazova

Usled obilnih padavina u dane vikenda 16/17 jula 2016. godine, u kancelariji sudije Zorana Markovića u Odeljenju suda u Staroj Pazovi otpao je plafon u površini 2m2 i neonski luster koji je od siline udara pri padu napravio rupu u zidu kancelarije, te je kancelarija usled oštećenja i vlage potpuno neupotrebljiva.
Prvog radnog dana predsednica suda Marija Gmizić je posetila Odeljenje suda u Staroj Pazovi, gde je na licu mesta videla sva oštećenja i upoznala se sa veličinom problema. Električari su istog dana otkačili luster, izolovali električni kabal i otklonili opasnost od mogućeg povređivanja.
Već sledećeg dana pismeno je obaveštena opštinska uprava Stare Pazove o nastaloj šteti, obzirom da je Opština Stara Pazova korisnik te zgrade, te da je problem sa krovom i curenjem poznat još od ranije, odnosno da je pre dve godine već bila angažovana firma za saniranje krovne konstrukcije na zgradi. U telefonskom razgovoru predsednice suda i predstavnika opštinske uprave dobijena su uveravanja da je Opština Stara Pazova voljna da se angažuje oko saniranja krovne konstrukcije kao i da će radnje u tom pravcu biti preduzete u što skorijem vremenu.
Sudija Zoran Marković će privremeno suditi u drugoj kancelariji koja će biti primerena i adekvatno opremljena za obavljanje sudijskog posla.